4/9/10

Meat wrapped rice ball?肉巻きおにぎり

Hey, all you bloggers!!
It's me.
A girl who's having the hardest time on job hunting rightnow.
I cannot find any job interesting or exciting enough.
I mean, isnt finding a new job supposed to be  fun??

Since when do we have to give up on following our dreams and go along with regular daily work.
Its just so lame...
I wonder how many of freshmen wanna bies suffer from job hunting this year.

Yep, but I know that people hate to hear those things that are sucks.
and I dont feel comfortable talking about this.
so for your relief, Im not here to talk about it any further today.
Go yey~~!!

Right, so...
Today was my sister's high school entrance ceremony.(Congrats!!)
As for a little "good luck on your new school life" send off, we agreed on having special lunch.
Our favorite "Nikumaki-onigiri肉巻きおにぎり(rice ball wrapped with meat)" take out.

Have you ever heard of it??
Its not so famous in Japan either yet.
Originally came from Miyazaki prefecture Japan.
It was a local crowd favorite food from Miyazaki and now becoming to spread over Japan.
 




















You can think of it as a new Japanese fast food.
Short recipe:

You make a nice sized rice ball.
Prepare your pork.
You soak your pork in special soy sause base.
Wrap up your rice ball with your soy sause soaked pork.
Roast your wrapped rice ball, and you are done!!

Ive never try making it myself though.
I recommend you to buy it rather than you make it at home.
I bet its more tastier.
This shop where I go even have 5 different kind.

・Soy sause of course(little bit of ginger fravor),
・sweet soy sause
・solt
・Miso(soybean paste)
・South Korean style pulgogi

Picture above is Miso and Sweet soy sause.
I thought sweet soy sause is the best so far.

Im in heaven~~♪
Nikumaki-onigiri is a big hit in Japan.
It soon gonna be huge.

Keep checking my on line journal please.
You have a Question or comment, do leave any.
Ill be here.

ByeBye
yuka

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こんにちは!!私だよ~~♪

私サギじゃなくって、就職活動に疲れてしまったゆかです(笑)
就職って一生で大切なことだからもっとやりがいのある楽しいものじゃないのかなぁ。
なんかね、
大人たちは安定を求めなさいってゆうけど、それってしあわせ??って思う。。
ちょっとだけね。
他に就活で苦しんでる子たちは何人いるのかな。

まあでも、こんな話するのすごく気まずいし。
みなさんも楽しい話のほうが良いと思うから、これ以上は言わないことにするね。
気分切り替えて、イエーイ~~♪

えっと、今日は妹の高校の入学式でした。おめでと~っ!!
で、その”がんばってね、これからの高校生活”祝いにお昼ご飯は買って帰ろうって話になって。
肉巻きおにぎりを買いました^^

食べたことありますか??
最近人気になったところだと思うんですけど・・
発祥はあの有名な宮崎県です(笑)
ご当地グルメだったみたいだよ。日本のファーストフード的な?

簡単にレシピ:

おにぎりつくって→豚肉用意して→肉をしょうゆダレにつけて→おにぎりに巻いて→焼く

私は自分で作ったことないけど・・
買うほうがおいしいと思うので、
しかも私のよく行くお店は味が5種類あったから、ぜひ買って食べてみてください^^
味は。。

・しょうがしょうゆ味
・甘いしょうゆ味
・塩ダレ味
・味噌味
・韓国風プルコギ味

おすすめは王道だけど、甘いしょうゆvv
写真はみそとしょうがしょうゆ。

今日も何個かの問題をのぞいて幸せでしたっ
肉巻きおにぎりはもっと人気になっていくよね。

質問、コメントあればください。
私のブログはいつもここにあるので。いつでもあそびに来て下さいネ♪
またね!!

ゆか

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